Sminktetoválás GYIK

Alexandra Crystal sminktetoválás

Gyakori kérdések

Mennyi ideig tart a sminktetoválás elkészítése?

A sminktetoválások általában 1-3 órán át tartanak beavatkozástól függően. Kivételt képeznek a mások által elrontott sminktetoválások javításai. Ilyenkor a sminktetoválási beavatkozás időtartalma egyénenként változhat.

Hányszor kell visszatérni korrekcióra?

Általában egyszer, de egyénenként változó, hiszen előfordulhat, hogy nincs szükség korrekcióra. Persze az is előfordulhat egyes esetekben, hogy 2 korrekció is kell, ebben az esetben természetesen ezt is tartalmazza az ár.

Allergiát okozhatnak-e a festékek?

Allergiatesztelt, tisztán ásványi eredetű, glicerin-mentes pigmentekkel dolgozunk. Ezek európai és magyarországi engedélyekkel és nyilvántartási számmal rendelkeznek.

Fájdalmas az eljárás?

Egyénenként természetesen lehetnek egyéni eltérések, hiszen mindenkinek más a fájdalomtűrő képessége, illetve befolyásolhatja a fáradtság, stressz, lelkiállapot, stb. is, hogy ki mennyire érzékeny, ebből adódóan még ugyanazon vendég fájdalomküszöbe is változó lehet.
Minden esetben egy lidocain alapú érzéstelenítővel dolgozunk, amely minimálisra csökkenti a fájdalmat.

A sminktetoválás végén a végeredményt látjuk?

Nem, hiszen a friss tetoválás színe 30-40%-kal sötétebb és a színárnyalat is változik a festék beépülésével.

Szemöldök és szemhéj esetén 5-7 nap alatt jön le a keletkezett pörk, míg szájnál ez kicsit rövidebb idő, 3-5 nap. A pörk leesésével a tetoválás színe jelentősen világosabb, a végleges erősség és szín kb. 2-3 hét alatt alakul ki, ennyi idő alatt épül a pigment a bőrbe.

A korrekció ezután történik , de 3 hónapon belül.

Van lehetőség változtatni a formán és színen a korrekciónál?

Természetesen van lehetőség mindkettőre!

Mennyire tartós a végeredmény?

A tapasztalat azt mutatja, hogy a szálazott szemöldök tetoválás kopik leggyorsabban. Ennek a tartóssága 1-2 év között van. Ennél a technikánál a természetességen van a hangsúly. Minél vékonyabb szálat tetoválunk, annál kevesebb pigment jut a bőrbe, ami nyilván azt eredményezi , hogy gyorsabban kopik. A satír technikák hangsúlyosabbak, ezek élettartama ezáltal hosszabb is. A szemhéj- és szájtetoválás kb. 2-3 év után igényel frissítést.

Azt tudni kell, hogy ez egy általános adat, hiszen egyénenként változik a sminktetoválás tartóssága, ezt több tényező is befolyásolja, mint pl. bőrtípus, anyagcsere, szolárium illetve a napozás gyakorisága, színek árnyalata.

Drága-e a sminktetoválás? Megéri-e vajon?

A mostani sminktetoválások tartóssága 1-3 év ( szemöldök 1-1,5 év, szemhéj és száj 2-3 év) , ezért sokan gondolhatjátok, hogy drága elkészíttetni. Viszont gondoljunk bele, mennyi pénzt költünk fodrászra és pillásra havonta, körmösre 2-3 hetente vagy botox és hyaluronsavas ráncfeltöltésére félévente, hogy rendezett hajunk, körmünk, szemünk és szebb bőrünk legyen? Ha ennek összeget kiszámoljuk 1- 1,5 évre , ameddig például egy szemöldök tetoválás tart, máris többre jön ki, mint a tetoválás összege. Így már nem is tűnik olyan soknak, igaz? Mivel ezt egy összegben fizeti ki a Vendég, a többit pedig részleteiben, az kevésbé tűnik soknak. És akkor még nem beszéltünk a kényelemről, hogy sport, nyaralás, szauna stb. alkalmával sem mosódik el, ekkor is szépek és magabiztosak lehetünk illetve a reggeli időspórolásról, ami smink készítésével telik.

A másik megemlítendő dolog pedig a frissítési kedvezmény. Az általam készített sminktetoválás frissítése 15 hónapon belül 60%-os áron történik, 2 éven belül pedig 20% kedvezményben részesülnek a Vendégeim.

Előny vagy hátrány, hogy nem tart hosszú évekig a tetoválás?

Mindenképp előny, hiszen változik az ember egyénisége, ízlése, esetleg hajszíne, változik a trend, az idő múlásával arcunk vonásai, tónusai is megváltoznak, megereszkedik a bőr és az évekkel korábban elkészített sminktetoválás nem biztos hogy néhány évvel később előnyös marad például formailag vagy színben. Van lehetőség mindezek változtatására és ha valaki esetleg már nem szeretné, hogy legyen sminktetoválása, néhány év alatt teljesen ki tud kopni.

El kell fogadni azt a tényt, hogy nem olyan tartósak a mai sminktetoválások, de cserébe biztonságosak, nem okoznak allergiát, nem kopnak színváltozással (vörös, lila, kék stb.), és az aktuális trend és bőrállapot szerint változtathatóak!

Amire vigyázzunk a tetoválás során

A sminktetoválást követően 2 hétig kerüljük a szoláriumot, napot, szaunát, közös fürdőket.
A kezelt felületet otthon ápolni kell egy speciális krémmel, kerülni kell az erőteljes dörzsölést, peelinget a tetovált területen.

A szemöldökszőröket kiszedik-e a tetoválás során?

A szemöldökszőrt sosem szedjük ki, hiszen minél több megvan a sajátból, annál szebb és természetesebb eredményt érünk el. Ilyenkor a szálazott technika nagyon előnyös, hiszen teljesen “bele tud olvadni” a saját szemöldökbe.

Van-e előrajzolás?

Természetesen minden esetben előrajzolás előzi meg a sminktetoválást! Csak akkor kezdjük el a beavatkozást, ha megtaláltuk a vendéggel együtt a számára legelőnyösebb formát.

Herpeszre való hajlam esetén lehet-e szájat tetoválni?

Igen, lehet. Bejelentkezésnél mindig rákérdezünk szájtetoválás esetén, hogy volt-e már herpesze a vendégnek. Ez esetben egy gyógyszert szedetünk, aminek a pontos adagolását akkor ismertetjük a vendéggel.

Ellenjavallatok

 • cukorbetegség
 • bőrbetegség, bőrgyulladás
 • lázas állapot
 • véralvadási zavar
 • terhesség és szoptatás alatt
 • amennyiben anyajegy, szemölcs van a tetoválandó területen
 • közvetlenül műtétek után

Javallatok

 • hiányzó vagy hiányos szemöldök
 • aszimmetrikus szemöldök, szájforma
 • keskeny száj, amit szeretnénk kicsit nagyítani
 • szem kiemelése
 • önbizalmat, magabiztosságot ad
 • nem kenődik el napközben, strandon, uszodában, sport közben
 • időt spórolunk a reggeli készülődésnél

Garancia

A sminktetoválást követően 3 hónapon belül egy ingyenes korrekciót biztosítunk.

Általam készített sminktetoválások frissítését 15 hónapon belül 60%-os áron végzem.

Máshol készült sminktetoválás esetében 75%-os áron készítem!
Ezek egyszeri alkalmat jelentenek, amennyiben szeretnél korrekciót, a modul ára megfizetendő, ami 5.000 Ft-ot jelent!

Call Now Button